“25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ” || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

“25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ”


Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Fulya Pınar Özcan, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”' Dolayısıyla Bir Açıklama Yaptı


Kadına yönelik şiddet, hem insan hakları ihlali olarak kabul edilmekte hem de sosyal adaletsizliğin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu acı gerçekle karşı karşıya olan pek çok kadın, günlük yaşamlarında fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik şiddetle karşılaşmakta ve bu durumdan etkilenmektedir. Kadınların güvenli ve şiddetten uzak bir yaşam sürme haklarının ihlal edildiği her an, toplumsal ve ekonomik cinsiyet eşitsizliklerine maruz kalınmaktadır.

Kadına yönelik şiddet ve taciz, maalesef dünyanın dört bir yanında yaygın bir sorundur. Özellikle tekstil sektörü gibi kadın işçilerin yoğun olduğu sektörlerde, çeşitli şekillerde şiddete uğrama ve tacize maruz kalma riski daha da yüksektir. Bu durumu değiştirmek ve kadınları güvende hissettirebilecek çalışma koşullarını oluşturmak, toplum olarak hepimize düşen bir sorumluluktur. Bu noktada, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 190 sayılı sözleşmesinin kabul edilmesi için çağrımızı yineliyoruz. Bu sözleşme, kadına yönelik her türlü şiddeti ve tacizi önlemeyi, kadınlara karşı ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve kadınların güvenli bir işyerinde çalışmasını sağlamayı hedeflemektedir. Ülkemizde de bu sözleşmenin kabul edilmesini ve uygulanmasını talep ediyoruz.

Kadın işçilerin haklarını koruyan, güçlü bir yasal çerçeve oluşturmanın yanı sıra, işyerlerinde bilinçlendirme programları düzenlenmeli ve kurumsal politikalar şiddeti ve tacizi engellemeye yönelik oluşturulmalıdır.

Öz İplik İş Sendikası olarak, işyerlerimizde ve toplumda kadın çalışanların güvende olması ve eşit fırsatlara sahip olmaları için mücadele ediyoruz. Kadın komitemiz aracılığıyla bu meselelere odaklanarak, kadınların taleplerini dile getiriyor, eğitim ve farkındalık projeleri yürütüyoruz.

Sendika olarak, kadına yönelik şiddet ve tacizin sona ermesi, kadınların haklarının korunması ve toplumsal bilincin artırılması için taahhütlerimizi yerine getirmeyi sürdürüyoruz.

Bugün, 25 Kasım, tüm kadınlar için bir dayanışma günüdür. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalığımızı artırmalı ve ortak bir çaba göstermeliyiz. Toplumun her kesimini, özellikle erkekleri, eşitlik, saygı ve adalet temelinde kadınların yanında yer almaya davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddete sessiz kalmamalı, her türlü şiddeti kınamalıyız.

Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi olarak, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Her bireyin kadına yönelik şiddete karşı sesini yükseltmesini ve mücadeleye destek olmasını istiyoruz. Birlikte omuz omuza mücadele ederek, daha adil ve şiddetten uzak bir dünya yaratabiliriz.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR