KADIN BULUŞMASI ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

KADIN BULUŞMASI ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ


Kadın Komitesi Üyelerinin Tanışma Toplantısı Antalya’da Gerçekleşti


Sendikamızın Kadın Komitesi Toplantısı, Genel Başkanımız Rafi AY’ın katılımlarıyla gerçekleşti. 25 Ekim 2023 tarihinde Antalya’da gerçekleşen toplantıya Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan, Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız Aleyna Avcı, Arife Akay, Kadın Komitesi İl Sorumluları, illerde bulunan toplam 118 kadın komite üyesi ve genel merkez personeli katıldı. Kadın komitesi üyelerimizin, Genel Başkanımız Rafi AY’ı sendikamızın marşıyla alkışlarla karşıladığı toplantıda Genel Başkanımız Rafi AY, Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan birer konuşma yaparken, toplantıya katılan tüm kadın komitesi üyeleri ise kürsüde selamlama konuşması yaptılar.

Genel Başkanımız Rafi AY, toplantıda yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

“Öz İplik İş, kadın konusunda büyük işler yapmaktadır”

Bugün Kadın Komitesi Başkanımızın sizlerle bir arada olmasından dolayı duyduğu heyecanı hepimiz gözlemliyoruz. Yine bugün kadın komitesi toplantısı ile çıktığımız bu program, uluslararası bir platforma doğru taşınmış durumda. Bu bizim bu işi ne kadar iyi yaptığımızı, sizlerin komitenize, sendikanıza ne kadar önem verdiğinizin bir göstergesi. Uluslararası alandaki çalışan sendikacılar ve akademisyenler bir davet üzerine toplantımıza katılım sağlayacaklarsa, bu Öz İplik İş‘in büyük bir iş yaptığını göstergesidir.

“Kadın Komitesi Başkanımız önemli bir başarı hikâyesini ortaya koymaktadır”

Geniş bir pencereden baktığımızda Dünya ve Türkiye çapında Öz İplik İş gerçekten çok önemli bir iş yapıyor. Uluslararası toplantılara da katılınca orada hem sendikamızın hem de kadın komitemizin ne kadar değerli olduğunu tekrar tekrar görüyoruz. Pınar Hanım sendikamız kadın çalışmaları için önemli bir başarı hikâyesini ortaya koymaktadır. Tabi bizler destek veriyoruz. Sağolsun bizim de hakkımızı teslim ediyor, ancak ne kadar mücadele ettiğini biz biliyoruz.

“Kadın konusunda önemli adımlar atan bir sendikayız”

Bugün burada olmak bu toplantıyı yapmak gerçekten benim için bu çok kıymetli, çok da önemli. Şimdi bizim üyelerimizde yüzde 35’inden fazlası kadınlar oluşturmaktadır. Kadın olmanın zor olduğu, kadın çalışanların zor koşullarda çalıştığı, her yerde dile getiriliyor. Ancak bu zorlukların aşılması noktasında çoğu kişi ve kurum elini taşın altına maalesef koymuyor, adım atmıyor. Biz bu anlamda adım atabilen bir sendikayız. “Kadın komitemizden sendikamızı büyütme noktasında çaba bekliyoruz” Türkiye'de Öz İplik İş Sendikasının kadın komitesinin yaptığı işi yapan hiçbir sendika ve komite yok, bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Biz kadın konusunu samimi bir şekilde ele alıyoruz. O yüzden bir sendika lideri olarak sizlerden ricam sendikamızı büyütmeye devam edelim. Örgütlenmeye birlikte omuz verelim. Bunu yapalım ki, hem sendikamız hem komitemiz büyüsün hem de daha güzel şartlarda bir araya gelebilelim.

“Kadın komitesi ciddi bir yapılanmadır”

Kadın komitemizin yaptığı çalışmaları ciddiye almanızı istiyorum. Komiteye katılmak ve ayrılmanın basit ve kolay bir iş gibi algılanmasını istemiyorum. Bulunduğunuz makamı veya pozisyonu en iyi şekilde korumanızı istiyorum. Kadın komitesi üyelerimizi o ildeki kadın komitesine, o firmadaki kadın komitesine sahip çıkıp destek vermeye devam etmesini diliyorum. Tabi ki zor zamanlar olur, mazeretin geçerli olduğu konular olabilir, hepimiz insanız ve anlayışla karşılarız. Sadece konunun basite indirgenmesini istemiyorum. Çünkü bizim de kadın komitemizin gelişimi ve gücü için çabalarımız var. Verdiğimiz eğitimler var. Alınan yollar var. Yaptığımız yatırımlar var. Kadın komitesi yapılanmasından her ayrılış, sürecin tekrar başa sarmasına sebep oluyor. O yüzden komitemizden daha fazla çaba, daha fazla itina istiyoruz. Kadınlar isterse yapar. Kadınlar isterse başarır diyorum.

 Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan ise konuşmasında şu noktalara değindi:

“Öz İplik İş Kadın Komitesi kurumsal yapıyla büyümeye devam ediyor”

Kadın komitemiz 8 Mart 2012 yılında kuruldu. Kurulduğumuz günden bugüne gerçekten çok büyük aşama kaydettik. Çok az bir grupla böyle 8-10 kişilik toplantılar yaptığımız küçük bir odada olduğumuz günü aslında dün gibi hatırlıyoruz. O günden bugüne biz çok büyük kurumsal bir hale geldik. Bugün 135 kişiyle 15 bin kadın üyeyi temsil eden çok önemli bir grubun parçalarısınız. Bu programı aslında geçtiğimiz yıllarda yapmayı çok istedik. Ancak covid gibi bir salgın geçirdik. Bir araya gelemesek de, sendikamızın bir parçası olmaya yüreğinizi koydunuz. Bizimle olmaya devam ettiniz. O açıdan bu ailede yer almanız, Öz İplik İş Sendikasıyla birlikte büyümeniz gerçekten çok kıymetli. Türkiye'nin dört bir yanından gece yola çıkıp uzun yol kat edipte burada bizimle kucaklaştığımız için bir kere daha sizlere teşekkür ederim. “Kadının gücünü göstermek, sendikamızı kadınların gücüyle büyütmek için birlikte hareket etmemiz gerek” 8 Mart 2012 ve bugün 2023 yılındayız. Mümkün olduğu sürece önümüzdeki günlerde teşkilatımızda kadın komite toplantıları düzenlemek istiyoruz. 2024 yılında kadın komitesi toplantılarımızı başkanlıklarımızda tamamlamış olacağız. Burada sizlere düşen görev gerçekten bizler kadar büyük. Yani biz aslında hep birlikteyiz. Biriz kadının gücünü göstermek, sendikamızı sizlerin gücüyle büyütmek, teşkilatımızı büyütmek, kadın gücünü göstermek hep birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. “Kadın Komitemizin gelişmesine vesile olan Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz” Kadın komitesi olarak, kadın çalışanların fabrikada yaşadığı zorlukları aşma noktasında hepimize önemli görevler düşüyor. Bunlara nasıl çözüm üretebiliriz? Kadının sesini uluslararası platformlarda nasıl duyurabiliriz? Bunun için çabalamamız gerekiyor. Sendika olarak uluslararası alanda küresel sendikaların içerisinde çok önemli organlarda yer alıyoruz. Genel Başkanımız Industriall Avrupa sendikasının yani üst federasyonumuzun yönetim kurulunda yer alıyor. Yine biz kadın komite yapıları içerisinde çok aktif rol oynuyoruz ve politikaların oluşmasına yön veriyoruz.

“Kadın Komitemiz marka değeri taşıyor”

Biz çok kıymetli bir kadın komitesinin parçasıyız. Bunun bilincinde olmak lazım. Tabii ki bizim yolumuzu açan, kadın komitemizin bu kadar gelişmesine vesile olan Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her yıl, her ay, her yıl daha da ilerleyerek üstüne katarak gidiyoruz. 2012 yılında kurduğumuz kadın komitemiz bugün bir marka değeri taşıyor. Bugün Öz İplik İş Sendikası dediğimiz zaman, kadın komitesi dediğimiz zaman artık insanlar çalışmalara yön veren sendika değil mi diye anımsıyorlar. Bu anlamda da bunlar tabii ki hepimizin katkılarıyla oluyor. ROZET TAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Rafi AY, Kadın Komitesi Başkanımız Fulya Pınar Özcan ilk olmak üzere tüm kadın komitesi il sorumlularımıza “kadın komitesi rozeti” takarak komite üyeliğini resmi bir yapıya taşımış oldu.

KADIN KOMİTESİ ÜYELERİ HEP BİR AĞIZDAN SENDİKAMIZ MARŞINI SÖYLEDİ

Genel Başkanımız Rafi AY ve kadın komitesi üyelerimiz “Yeni hedeflere adımlarımız, omuz omuza kadınlarımız, daha umutlu yarınlarımız, işinin evi sendikamız” sözleriyle sendikamızın marşını birlikte söyleyerek, sendikamıza aidiyet duygularını ifade ettiler. Güçlü bir sesle, sendikasız işçilere mesaj veren kadın komitesi üyeleri, sektörde çalışan kadın emekçileri sendikamıza davet ettiler.

ŞİDDET VE TACİZE SON MESAJI VERİLDİ

Kadın Komitesi üyelerimiz, Genel Başkanımız Rafi AY’in öncülüğünde , Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü başta olmak üzere çalışma hayatında ve yaşamın her alanında şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik mesaj vermek üzere dövizler üzerinde yazılı sloganlarla sendikamızın konuya olan hassasiyetini dile getirdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR