ILO TÜRKİYE OFİSİNE ZİYARET || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ILO TÜRKİYE OFİSİNE ZİYARET


Genel Başkanımız Rafi AY, Mısır Heyeti ile ILO Türkiye Ofisini Ziyaret Etti


Genel Başkanımız Rafi AY, sendikalar arası iş birliğini geliştirmek ve güçlendirmek adına sendikamızın Türkiye’de ağırladığı Mısır ETUF Federasyonuna bağlı Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikası heyeti ile beraber ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan’a ziyaret gerçekleştirdi.

27 Mayıs2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette Genel Başkanımız Rafi AY ve Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikasının Genel Başkanı Abdel Fatah Ibrahim Hussein Mohamed’in yanı sıra Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ve Uluslararası İlişkiler Biriminden Yusuf Ceyhan ve ILO Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Diyalog Yöneticisi Ayşe Emel Akalın da bulundu.

Türkiye’de ve dünyada çalışma hayatında yaşanan güncel sorunları anlamak ve ortak çözüm mekanizmaları geliştirmek adına heyetler arası bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Rafi Ay, sektörün güncel durumuna ilişkin analizleri paylaştı. Global sermayenin gittikçe yaygınlaştığını ve artık her yere üretim yaptığından bahsetti. Dünyanın hiçbir yerinde sınır tanımayan bu üretim modeline karşı emekçilerin yanında yer aldıklarını ve ulusal sınırlar içerisinde mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.  Dünyanın her yerinde sorunların benzerlik gösterdiğini belirten Ay, sorunların çözümü için sendikaların deneyim aktarımları ve iş birliklerinin önemine işaret etti ve ardından ILO Türkiye’ye destekleri için ve Mısır Heyetine iş birlikleri için teşekkür etti.

ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan yaptığı konuşmada, sendikamız ve Mısır Heyeti tarafından yapılan ziyaretin önemine işaret ederek, çalışma hayatında yaşanan siyasi istikrarsızlık, demografik sorunlar ve çevresel iklim sorunları ve son zamanlarda dijitalleşme ile birlikte sendikaların rollerinde de birtakım değişiklikler olduğunu ifade etti. Sendikalardaki marjinalleşmeden kaynaklı zayıflamanın önüne geçmek için hükümet ve işveren temsilcilerinin de önemli roller üstlenmesi gerektiğini belirtti. Tekstil sektöründe Türkiye’nin ve Mısır’ın iki önemli tekstil sendikasının ILO Türkiye Ofisine yaptıkları ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikasının Genel Başkanı Abdel Fatah Ibrahim Hussein Mohamed ise yaptığı konuşmasında Mısır’daki sendikalara bakış açısına yönelik hükümetin sendikalar kanununa pozitif bakmaya başladığını ve ILO’nun Mısır’daki güçlü yapısını da göz önünde bulundurarak, sendikamızın da dahil olduğu iş birliklerinin geliştirilebileceğini ifade etti.

Toplantının ardından Genel Başkanımız Rafi AY ve Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikasının Genel Başkanı Abdel Fatah Ibrahim Hussein Mohamed, ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan’a hediye takdiminde bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR