H&M KÜRESEL İZLEME KOMİTE TOPLANTISI KAMBOÇYA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

H&M KÜRESEL İZLEME KOMİTE TOPLANTISI KAMBOÇYA’DA GERÇEKLEŞTİ


Toplantıya Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan Katıldı


H&M Küresel İzleme Komite Toplantısı 3-4 Haziran 2024 tarihlerinde Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’te gerçekleşti. Endonezya, Kamboçya, Bangladeş, Hindistan, Türkiye H&M, Industriall Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Sektör Direktörü Christina Hajagos Clausen ve sendika temsilcilerinin bir araya geldiği küresel toplantıya sendikamızı temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

H&M Grubu, IndustriALL Küresel Sendika ve üye sendikalar arasında ilişkileri geliştirmek, yenilenen Küresel Çerçeve Anlaşması (GFA) hakkında farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar yakın zamanda güncellenecek olan H&M Küresel Çerçeve sözleşmesindeki değişiklikleri ve güncellemeleri tartıştı. Ulusal izleme komitelerinin işlevselliğinin değerlendirilmesi, Ortak Endüstriyel İlişkiler Geliştirme Komitesi (JIRDC), yıllık planların gözden geçirilmesi, Toplu İş Sözleşmesi (CBA) Kıyaslama araçları, Cinsiyete Dayalı Şiddet ve Taciz (GBVH) Yönergeleri, Vaka Yönetim Rutinleri gibi konuların ele alındığı toplantıda Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan H&M ile birlikte Bonny firmasında gerçekleştirilen şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik oluşturulan politika belgesi ve alınan aksiyonlarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda ülke bazında gerçekleşen grup çalışmalarının yanı sıra sendikalar grup çalışması yaptı. Fulya Pınar Özcan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sendikal grup çalışmasında toplu iş sözleşme aracı geniş kapsamlı olarak değerlendirildi. Geliştirilecek alanlar ve gelecek sürecin de değerlendirildiği toplantıda katılımcılar H&M ile birlikte yasaların üzerinde gerçekleşecek toplu iş sözleşmelere yönelik fikir alışverişinde bulundu

Güncellenen Küresel Çerçeve Sözleşme (GFA), yıllık planlar, Ulusal İzleme komitelerinin (NMC) işlevselliği ve kaynak geliştirmeye yönelik birçok çalışmanın yapıldığı iki günlük toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR