HAK-İŞ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, HAK-İŞ tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.


HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından 1 Nisan 2023 tarihinde Filistinli öğrenciler için iftar programı düzenlendi.

İftar programına, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Sendikamız Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanı, Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları, HAK-İŞ uzmanları ve çok sayıda Filistinli öğrenci katıldı.

“Filistin Sorunu İnsanlığın Sorunudur” 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, iftar sofrasında öğrencilerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, katılımcıların Ramazan aylarını, kutlanacak olan Miraç Gecesi ve Ramazan Bayramlarının mübarek olması dileğinde bulundu. Arslan, “Siz Filistinli kardeşlerimizle beraber olmaktan, sizleri burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Filistin sorunu sadece sizlerin değil, bütün insanlığın sorunudur. Son zamanlarda Filistin’de yaşanan olaylarda kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Bu konuda sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Arslan, “Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin’in kurulacağına inancımız tamdır. Filistin konusunda aynı hedefte, aynı istikamette, birlikte hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin konusundaki hassasiyeti son derece anlamlıdır. Bunu daha da ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Türkiye’de ilk defa bir işçi konfederasyonu olarak HAK-İŞ Konfederasyonumuz bünyesinde Kudüs Komitesi’nin kurulduğu hatırlatan Arslan, “Kudüs davasının Türklerinde davası olduğunu sizlere bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye’nin ve işçi kardeşlerimizin sorunları var ama hiçbir sorun Filistin ve Kudüs ile ilgilenmemize mani değildir” dedi.

“Mescid-i Aksa Kırmızı Çizgimizdir”

Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Geleneksel olarak bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Ramazan Buluşmamıza icabet ettiğiniz için siz öğrenci kardeşlerimize teşekkür etmek istiyorum. Ramazan bildiğimiz gibi paylaşma, dayanışma ve bereket ayıdır. Bugünde lokmamızı paylaşarak, birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koyuyoruz” dedi. Tanrıverdi, “Mescidi Aksa Türkiye için kırmızı çizgidir. Mescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü için her birimiz elimizden gelen ve gayreti göstermek zorundayız. Bu anlamda orada nöbet tutan kardeşlerimize, İsrail zulmü altında mücadelelerini bizim adımıza sürdüren tüm kardeşlerimize buradan selam olsun” diye konuştu.

Program, öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR