KOCAELİ’DE BİNLERCE EMEKÇİ TEK SES OLDU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

KOCAELİ’DE BİNLERCE EMEKÇİ TEK SES OLDU


1 Mayıs’ı Kocaeli Başta Olmak Üzere, İstanbul’da ve 81 İlde Kutladık


Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde Kocaeli’de birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdik. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ “Filistinli İşçilerle Dayanışma”  temasıyla Kocaeli’de1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü programı gerçekleştirdi.

Programa, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, İbrahim Yıldız, Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır, çevre illerden gelen sendikamız Öz İplik İş Teşkilatı, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Genel Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile binlerce emekçi katıldı. 

HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ta, Ücretlerden Alınan Vergi Oranları Düşürülmeli” , “Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırılmalı” , “Çalışanlar Enflasyon Karşısında Korunmalı” , “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek” , “Gazze’ye Selam, Direnişe Devam”, “Filistin Bizim Kırmızı Çizgimizdir” taleplerimizi içeren büyük afişler miting alanını süsledi.

Ülkemizin dört bir yanından 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Kocaeli’de bir araya gelen HAK-İŞ’li emekçiler HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte kortej oluşturup 1 Mayıs programımız için Seka Park’a yürüdü. “Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın 1 Mayıs”, “HAK-İŞ Seninle Gurur Duyuyor”, “HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız”, “Filistin’e Selam Direnişe Devam “sloganları atıldı.

Program, iş kazaları, deprem, salgın, doğal afet ve vatan savunmasında kaybettiğimiz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vatan uğrunda kahramanca can veren tüm şehitlerimiz, iş kazalarında hayatını kaybedenler ve Filistin’de şehit olan kardeşlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti işçiler tarafından huşu içinde dinlendi.

Programda Sendikamız Düzce İl Muhasibi, Genel Merkez Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız, Örgütlenme Uzmanımız Arife Akay 1 Mayıs Bildirisi okudu. Akay, Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlikte hareket etme çağırdı.

Programda Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan işçilerin talepleri adına bir konuşma yaptı.  1 Mayıs Mitingi Hazırlık ve Tertip Komitesi adına, 1 Mayıs mitingi açılış konuşmasını ise HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci gerçekleştirdi.  HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanı Muharrem Subaşı tarafından da selamlama konuşması gerçekleştirildi. Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (PGFTU) Genel Başkan Yardımcısı Abdalhadi A.M.Darabutaha da bir konuşma yaptı.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR