İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ “GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDİYORUZ” || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ “GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDİYORUZ”


Genel Başkan Yardımcımız Engin Doğan “İşçi Buluşması” Programına Katıldı


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Planlama Ajansı tarafından Şubat 2023’te 100 yıl sonra yeniden İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla gerçekleşiyor.

Genel Başkan Yardımcımız Engin Doğan, HAK-İŞ İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı kardeş sendikalarımızın başkanları ile 17 Kasım 2022 tarihinde   İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen üçüncü işçi buluşması programına katıldı.

İzmir İktisat Kongresi yüz yıl önce Türkiye ekonomisinin temel aktörleri olan grupların ortak akıl buluşmalarıyla gerçekleşmiştir. Bu toplantıda yer alan dört ana grup şunlardır: Çiftçiler, işçiler, sanayiciler ve tüccarlar. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ilk kongrenin özüne sadık olan ve aynı zamanda bir dizi yeniliği içine alan bir yöntemle gerçekleştiriliyor. Şubat 2023’te düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi öncesinde iki safha kat edilecek ve yedi aylık organizasyonun bütünü üç safhadan oluşacaktır. Bu safhada tüccar, çiftçi, işçi, sanayici ve esnaf temsilcileri ayrı ayrı buluşarak Türkiye ekonomisinin sorunlarıyla ilgili kendi sektörleri açısından değerlendirmeler yapacaktır. Dört aylık sürede ekonominin can damarı olan bu grupların Türkiye iktisadını nasıl gördükleri ve çözüm önerileri belirlenecektir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada işçi sendikalarının yöneticileri politika önerilerini tartışarak ortak bir deklarasyon oluşturacak.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR