YÖNETİM KURULUMUZ VE KADIN KOMİTEMİZ “BERGEN” FİLMİNİ İZLEDİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

YÖNETİM KURULUMUZ VE KADIN KOMİTEMİZ “BERGEN” FİLMİNİ İZLEDİ


Sendikamızdan Kadınlar Günü Dolayısıyla Anlamlı Etkinlik


Genel Başkanımız Rafi AY, beraberinde Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Turgay Ulutürk, Kadın Komitesi Başkanımız Pınar Özcan, sendikamız avukatı Av. Selma Yağan ve kadın komitesi üyelerimiz Ankara’da  “BERGEN” filmini izledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ankara’da bulunan kadın komitesi üyelerimiz, 7 Mart 2022 tarihinde “Bergen” filmini izleyerek kadına yönelik şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturacak sinema projesine destek oldular.

Filmde, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin bir kez daha nasıl görmezden gelindiğini, nasıl cezasız kaldığını izleyen sendikamız heyeti,  filmde yalnızca Bergen’i değil, dünyanın pek çok yerinde benzer hikayeleri olan kadınların hayatını izlediklerini dile getirdi.

Bergen'i önce aldatan, meslekten koparan, şiddet uygulayan, sonra işkence eden, tehdit eden, gözünü kör eden ve nihayetinde katleden caninin sadece 7.5 ay hapis yattığı  gerçekliğini bir kez daha gördüklerinin altını çizdiler.

Öz İplik İş Sendikası olarak, gerçek bir hikayenin anlatıldığı ve herkesin kendine ders çıkaracağı, farkındalık dolu sinema filminde emeği geçen ve toplumla buluşturan sinema emekçilerine teşekkür ediyoruz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR