ULUSLARARASI İLİŞKİLER SEKRETERİMİZ ETUC 15. KONGRESİNDE KONUŞTU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ULUSLARARASI İLİŞKİLER SEKRETERİMİZ ETUC 15. KONGRESİNDE KONUŞTU


Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan Avrupa Sendikalar Konfederasyonu 15. Kongresinde Konuştu


ETUC Kadın Komitesinde  14 yıldır HAK-İŞ’i temsil  eden Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan 22-26 Mayıs 2023 tarihlerinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de “İşçiler İçin Adil Bir Çözüme Hep Birlikte” temasıyla gerçekleştirilen ETUC 15. Olağan Kongresinde kadın komitesini temsilen konuşma yaptı.

Özcan konuşmasında;

“Gençlerin ETUC’ün en üst organı olan kongreye anlamlı bir katılımını sağlamak ve gençlerden oluşan cinsiyet dengeli bir sendikal yenilenmenin önünü açmak için şimdi değişim zamanı gelmiştir”

İster demokrasinin ideali olarak temsil edilmeye inanalım, ister katılımcı demokrasiden sonra en iyi ikinci seçenek olduğunu düşünelim, gençlerin dışlanmasını önlemek için kotaların uygulanması olasılığının bir zorunluluk olduğu görülmektedir.

Kadın ve erkek eşit temsiline dikkat çekmenin yanı sıra gençlik kotası üzerine çalışmalar yürütüldüğünü ve kadın komitesine sunulmak üzere Gençlik Eylem Planının hazırlandığını belirten Özcan; “Kadın komitesine önemli görevler düştüğünün farkındayız. Eylem Planına göre kadın Komitesi, gençlik boyutunu Kadın Komitesinin çalışmalarına dahil edecek, ETUC üyelerini gençlik kotasının gerekliliklerini yansıtması için genç kadınları Komite üyesi olarak aday göstermeye teşvik edecektir.

Konuşmasının sonunda Eylem Planının, Gençlik Komitesi ile Kadın Komitesi arasındaki diyaloğu güçlendireceğine ve genç kadınların temsiline katkı sağlayacağına dikkat çekti ve son olarak; Gençlerimiz, Gelecek Nesillerin emanetçileridir! Dahası, daha güçlü bir sendikal hareketin garantörüdür. Tüm delegeleri değişikliği desteklemeye ve gençlik Komitesi ile çalışmaya devam ederek yeni nesil sendikacıları hazırlamaya çağırıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR