TGSL KADIN UZMAN KOMİTESİ TOPLANDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

TGSL KADIN UZMAN KOMİTESİ TOPLANDI


Industriall Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim, Deri ve Ayakkabı (TGSL) Sektörü Kadın Uzman Komitesi Toplandı


Tekstil, Hazır Giyim, Deri ve Ayakkabı (TGSL) Sektör Komitesi kadın uzmanlar komitesinin ilk toplantısı 17 Kasım 2023 tarihinde çevrimiçi olarak zoom platformu üzerinden gerçekleşti.

Toplantıya IndustriAll Küresel Sendika cinsiyet Eşitliği Direktörü Armelle Seby, IndustriAll Küresel Sendikası Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisi direktörü Christina Hajagos-Clausen ülke ve bölgeleri temsilen seçilen kadın uzmanlar katıldı.  Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz ve Kadın komite başkanımız Fulya Pınar Özcan uzman komitesine seçilerek ülkemizi sektörel düzeyde kadın yapıları içerisinde temsil edecek.

Gerçekleşen birinci toplantıda ilk olarak Armelle Séby IndustriALL Kadın Komitesi'nin gereksinimleri hakkında bir sunum yaptı. Christina Hajagos-Clausen ise Sektördeki mevcut kaynaklar ve araçlara ilişkin bilgi verdi. Komitenin amacı ve nasıl yapılandırılacağına ilişkin yuvarlak masa tartışması, TGSL sektörü için cinsiyet dönüştürücü gündemin geliştirilmesi: Bu sektör için ne anlama gelir ve hangi önceliklerin ele alınması gerekir? Konularında görüş ve öneriler alındı. Kadın komite başkanımız Özcan, İşyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesi konusunun önemli olduğunu ve sendikamızın bu konuda gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çalışmaları anlattı.

Sektör için önerilen stratejiler ve yönergelerin ardından birinci toplantı sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR