SENDİKALAŞMAK ANAYASAL BİR HAKTIR || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

SENDİKALAŞMAK ANAYASAL BİR HAKTIR


Yaşanan süreçten büyük üzüntü duyuyoruz


Şanlıurfa’da faaliyet gösteren ve sendikamızın örgütlü olduğu Özak Tekstil işçilerine ve sürece ilişkin açıklamamızdır.

“Sendikalaşmak anayasal haktır”

Anayasamızın 51. Maddesi bütün işçilere ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek amacıyla kimseden izin almaksızın sendikalara üye olmak hak ve özgürlüğünü tanımaktadır. Anayasamıza göre, “Hiç kimde sendikaya üye olmaya, üye kalmaya ve üyelikten ayrılmaya zorlanamaz. Sendikalara üye olmak da, üyelikten ayrılmak da serbesttir.

“Yaşanan süreçten büyük üzüntü duyuyoruz”

Özak Şanlıurfa tesislerinde yaşananlardan büyük üzüntü duyuyoruz. ÖZ İPLİK İŞ her zaman olduğu gibi, emek yanlısı duruşuyla, bu sorunun işçinin mağdur edilmeden çözümü için çalışmış, çalışmaktadır ve her zaman da tutumu bu olacaktır.

Bir kez daha teyit ederiz ki: ÖZ İPLİK İŞ yaşanan bu krizin ne sorumlusu, ne de tarafıdır. ÖZ İPLİK İŞ sadece ve sadece emek tarafındadır, emekçinin hak ve hukukunu koruyacak bir çözüm için çalışmaktadır. Özak Grup’un İstanbul’daki fabrikasında 2012 yılından bu yana örgütlüyüz. Şanlıurfa’daki fabrikasında ise 2015 yılından bu yana örgütlüyüz. 11 yıldır grupta toplu sözleşme imzalıyoruz. Bu süreç içerisinde de işçi arkadaşlarımız sendikal haklarını, sendikalı olma ya da olmama yönünde özgürce kullanmışlardır. Halen her iki işyerinde toplam çalışan 1.250 işçi çalışmakta olup bunlardan 650’si sendikamız üyesidir.

“Herkes demokratik, meşru hak ve hukuka saygılı olmalı”

Son dönemde yaşanan, kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesini kabul etmiyoruz. Emekçilerin özgürce demokratik ve meşru hak mücadelesine cebir ile müdahaleyi reddediyoruz. Ayrıca önemle vurgulamak isteriz ki hedef emekçi ve emeğin korunması ve iş barışı olmalıdır. İş barışının sağlanması için tüm tarafların meşruiyet ve hukuk çerçevesindeki tutumlarına demokrasinin gereği olarak tolerans gösterilmelidir. Diğer yandan sorunların çözümü için meşruiyet çizgisi kaybedilmemeli, hak mücadelesinin kutsiyeti korunmalıdır.

“ÖZ İPLİK İŞ, iş barışının korunmasını, emekçinin her yönden mağdur edilmemesini istemektedir”

Biz tüm emekçilerin ama sadece emekçilerin, her tercihine saygılıyız.  Belirttiğimiz gibi, ÖZ İPLİK İŞ olarak bu kriz anında emekçiyi korumak adına süreçte sendikamıza yönelik olan haksız, hukuksuz, insafsız derecede saldırılara rağmen önceliğimizi emeğin mağdur edilmemesine verdik. Herkesi, hak mücadelesinin gereği olarak sorumlu, dikkatli tutum almaya, gerçeğe aykırı şekilde ÖZ İPLİK İŞ’i suçlamak yerine, işçinin bu süreçten hiçbir kayba uğramadan çıkışını sağlamak için çalışmaya çağırıyoruz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR