ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI’NDAN ŞİDDET VE TACİZİN ÖNLENMESİ’NDE ETKİN MÜCADELE || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI’NDAN ŞİDDET VE TACİZİN ÖNLENMESİ’NDE ETKİN MÜCADELE


İşyerlerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Yönelik Sosyal Diyalog Platform Toplantısı


İşyerlerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Yönelik Sosyal Diyalog Platform Toplantısı 21 Aralık 2023 tarihinde Grand Ankara Otel’de sosyal paydaşların katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış bölümünde Genel Başkanımız Rafi AY ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanı Canan Güllü ve Kadın komite başkanımız Fulya Pınar Özcan açılış konuşması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Kadının statüsü komisyonu,  Konfederasyonumuz HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK’e bağlı dokuma hazır giyim ve deri işkolunda faaliyet gösteren sendikaların, Uluslararası Çalışma Örgütü ( ILO) işveren örgütleri, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), BM Kadın ve Birleşmiş Milletler nüfus fonu, alanda faaliyet gösteren hukukçular, sendikamız yönetici ve kadın komitesi başkan yardımcılarının, H&M, Inditex, Tchibo, Asos gibi uluslararası marka temsilcilerinin dahil olduğu toplantıda  İşyerlerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Yönelik konular ve güncel gelişmeler derinlemesine değerlendirildi.

Platform toplantısında ILO Türkiye Kıdemli Program Yöneticisi Ebru Özberk Anlı tarafından çalışma yaşamında şiddet ve taciz konusunda ILO 190 sayılı sözleşmesine ilişkin güncel gelişmeler ele alındı.

HAK İŞ Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin moderatörlüğünde, Sektörde örgütlü Hak-İş’e bağlı Öz İplik İş Sendikası  kadın komitesi başkanı Fulya Pınar Özcan , Disk’e bağlı Tekstil Sendikası Uluslararası İlişkiler Uzmanı Haluk Deniz Medet ve Türk-İş’e bağlı  Deriteks sendikası temsilcisi Tülin Çelik “Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Yönelik Sendikaların Gerçekleştirdiği çalışmaları” aktardı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ’nün moderatörlüğünde tüm katılımcılar tarafından temsil ettikleri kurum ve konumlarda şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen faaliyetler aktarıldı.

Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Diyalog Yöneticisi Emel Akalın moderatörlüğünde tekstil sektöründe işyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesi ve ILO190 sayılı sözleşmesinin ülkemizde kabul edilmesine ilişkin 2024 yılı yol haritasının belirlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Sendikamız Kadın Komitesi Başkanı Fulya Pınar Özcan moderatörlüğünde sosyal diyalog platformunun sonraki adımları değerlendirildi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR