INDUSTRIALL AVRUPA FEDERASYONU İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇKELŞETİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDUSTRIALL AVRUPA FEDERASYONU İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇKELŞETİ


Belçika’da Gerçekleşen Toplantıya Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan Katıldı


IndustriALL Avrupa Federasyonu İcra Komitesi toplantısı 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde Belçika’nın Elewjit şehrinde gerçekleşti. Toplantıya sendikamızı temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı. İcra komitesi toplantısı Industriall Avrupa Başkanı Michael Vassiliadis’ in açılış konuşmasıyla başladı. Vassiliadis açılış konuşmasında özellikle Luc Triangle’ın ITUC başkanlığına seçilmesinin ardından genel sekreterlik konusunda olası kararlarından bahsetti ve bugüne kadar Luc Triangle’ın ITUC genel sekreterliğini geçici yürüttüğü süre boyunca iki genel sekreter vekilinin tüm görevleri eksiksiz yerine getirerek Industriall Avrupa’yı taşıdıkları noktadan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bundan sonraki süreçte de profesyonel bir yönetimle gelecekte de Industriall Avrupa’nın önemli bir noktaya geleceğinin altını çizdi.

Toplantının açılması ve gündemin onaylanmasının ardından icra Komitesi'nin son toplantısının tutanakları onaylandı. Finansal ve Örgütsel Konular, 2023-2025 icra komitesi adaylıklarının onaylanması, 2023'ün ilk yarısının ve 2024'ün bütçesinin onaylanması, üyelikler, Industriall Avrupa liderlik ve adaylık, Genel ekonomik ve siyasi bilgi paylaşımı, faaliyet Raporu: Endüstri Politikası, Toplu Pazarlık ve Sosyal Politika, Şirket Politikası, Sendika Gücü ve 2025 kongre hazırlığından oluşan gündem maddeleri görüşüldü.

Aynı zamanda toplantıda İsrail ve Filistin'deki mevcut durum hakkında Industriall Avrupa federasyonu bir bildiri taslağı üzerinde tartışma gerçekleştirdi.

Sivil nüfusun herhangi bir kesimini hedefleyen her türlü şiddet biçiminin kınandığını ve acil bir insani ateşkes çağrısında bulunan bildiri de hiçbir savaş suçunun kabul edilemez olduğunun altı çizildi.

Sendikamız da yazılı olarak bildirinin daha güçlendirilmesi ve İsrail’in kınanarak özellikle kadın ve çocukları hedef alan katliamın ve zulmün kabul edilemez olduğunun da belirtilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda aynı zamanda “güvenli, iyi ücret ödenen, sürdürülebilir iyi endüstriyel iş” çağrısını görünür hale getirmek üzere fotoğraf eylemi gerçekleşti.

Toplantının birinci günün sonunda uzun yıllardır IndustriAll Avrupa federasyonunun genel sekreterliğini yürüten ve ITUC genel sekreteri olduğu için IndustriALL Avrupa’ya veda eden Luc Triangle için bir veda resepsiyonu düzenlendi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR