GENÇLİK KOMİTESİ SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİ'NDE TOPLANDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

GENÇLİK KOMİTESİ SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİ'NDE TOPLANDI


Gençlik Komitesi Toplantısı, Genel Başkanımız Rafi Ay’ın Katılımıyla Gerçekleşti


Öz İplik İş Sendikası Gençlik Komitesi, Genel Başkanımız Rafi AY’ın başkanlığında, Ankara’da toplandı.

2 Şubat 2023 tarihinde Genel merkezimizde gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Engin Doğan, Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanımız Fırat Can Ballıktaş, HAK-İŞ Konfederasyonu Gençlik Komitesi Başkanı Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, Kayseri İl Başkanımız Şaban Singin ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlik komitesi üyeleri katılım sağladı.

Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanımız Fırat Can Ballıktaş’ın takdimiyle başlayan toplantıda Genel Başkanımız Rafi AY, HAK-İŞ Konfederasyonu Gençlik Komitesi Başkanı Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu konuşma yaptılar. Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanımız Fırat Can Ballıktaş, konuşmaların ardından bir sunum yaparak, gençlik komitemizin kuruluş amacı, faaliyetleri, komite üyelerimizin görevleri genç üyelerimize aktardı.

Komite üyelerimizin birbirleri ile tanıştığı, sektörde yaşadıkları problem ve çözüm önerileri ve beklentilerini dile getirdikleri toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Genel Başkanımız Rafi AY, toplantıda bir konuşma yaparak şu açıklamalarda bulundu:

“Gençlerin enerjisi sendikamıza yansıdı”

Öz İplik İş Sendikası Genel Merkez Gençlik komitemizi resmi olarak 19 Mayıs 2022 tarihinde kurduk. Daha önce online toplantılar gerçekleştirmiş olsak da, bu toplantı yüz yüze gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı olduğu için bizim için oldukça kıymetli. Genel merkezimiz Ankara’nın belki de Türkiye’nin en güzel yerinde, Anıtkabir’in karşısında. Temsiliyet anlamında, sendikal anlamda ve Atatürk’ün gençlere verdiği önem bakımından da bugün burada bir arada olmaktan dolayı onur ver gurur doluyuz.

“Türkiye nüfusu genç ve dinamik”

Dünya’da çalışma hayatında bulunan gençlerin oranına baktığımızda ILO raporlarını incelediğimizde, ülkemizin dünya ülkelerine göre oransal olarak üzerinde olduğunu görüyoruz.  Gençlerin istihdamında aslında global anlamda tüm dünyada gençlerin çalışma hayatına katılım konusunda oldukça düşünceliler. Eğitim sonrasında gençlerin free hareket etmek istediğini gözlemliyoruz. Dünya’daki çalışma yapısının değiştiğini, gençler daha çok start-up projeler üzerinde çalıştığını ve çalışmak istediğini görüyoruz.

“Genel merkez gençlik komitemizden öncü çalışmalar bekliyoruz”

Sendikal harekette ve faaliyet alanımızda öncü bir sendika olarak genel merkez gençlik komitemizi kurduk. Gençler adına sendikamızda ve çalışma hayatında neler yapabiliriz bunların üzerine yoğunlaşmak istiyoruz. Kurduğumuz ilk komite olan kadın komitemizle çok başarılı faaliyetler gerçekleştiriyoruz ve güzel bir noktadayız. Kadın konusunda hem yanlış olan algıyı değiştirdik hem de doğru olan algıyı yaymaya çalıştık. Aynı şekilde, üyelerimizin talep ve önerilerini alma noktasında, gençler adına sunacağımız raporlar ve gerçekleştireceğimiz faaliyetler konusunda gençlik komitemize büyük görevler düşüyor.

“Tekstil sektörü ve gençler konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız”

Sektörümüz hızlı ve dinamik bir sektör. Sektörün yapısı çok çabuk değişebiliyor. Gençlerin sektörümüzü tercih etme noktasında neler yapabiliriz, gençlerin sektörümüzde istihdamda kalması için neler yapabiliriz, gençleri sendikalı nasıl yapabiliriz, gençlerin talep ve isteklerini nasıl karşılayabiliriz, bu konularda gençlik komitemizle birlikte hareket ederek çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çalışma hayatında yeni bir dinamik yakalayacağımıza kalpten inanıyorum. Gençlerimizin yaşadığı dünya’ya çevreye, işyerine, sendikasına karşı oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. Gençler, kendi sorunlarını tanıma ve çözme kapasitelerine sahipler. Öz İplik İş Sendikası olarak bizler gençlik komitesi temsilcilerinize ve genç üyelerimize inanıyor ve güveniyoruz. Sendikal harekette size alan açıyor, imkân sunuyoruz. En kısa zamanda enerji ve dinamizminizin çalışmalarımıza yansımasını, diğer sendika üyelerinden farklı ve farkında olmanızı bekliyoruz.

“Ekonomik sorunlar önceliklerimizi değiştirse de, bugünler elbette geçecek”

Dünya ve ülke olarak aslında ekonomik anlamda zor günlerden geçiyoruz. Yol yürürken karşılaştığımız sorunlar, pandemi ve sonrasında ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar elbette moralimizi bozuyor. Hatta önceliklerimizi ötelememize sebep oluyor. Önceliklerimizi değiştirmek durumunda olduğumuz zamanlardan geçiyoruz. Ancak hu sıkıntılar da bizleri, iletiye dönük yeni hedeflere doğru yönlendiriyor.

Bu krizler ilk değil, belki son da olmayacak. Biz ülke olarak niceleriyle baş ettik. Baş etmeyi de öğreneceğiz. Tabii sektörümüz maalesef bu krizleri hep derinden hissetti. Belki de ilk kez bu kadar zorlandık. Bu sıkıntılar bireysel, kurumsal ve sosyal yaşamımızı oldukça etkiliyor. Süreç sendikamıza toplu iş sözleşmelerinden yaptığımız tüm faaliyetlere kadara yansıyor. İnsani bir bakış açısıyla hepimiz bir zorlukla karşılaştığımız zaman içinde bulunduğumu psikoloji sebebiyle sanki o zor günler hiç geçmeyecekmiş hissine kapılıyoruz ancak geçiyor. Bu günlerin de geçeceğini biliyoruz.

“ ‘Adil Geçiş’ konusunu önemsiyoruz”

Biz 14. Olağan Genel Kurulumuzda da dile getirdiğimiz gibi “Emeği ve Emekçiyi Korumak İçin: Adil Geçiş” mottosuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile birlikte yerel ve ulusal anlamda çalışma hayatının politikalarını yönlendirebilecek bir boyuttayız.

Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanımız Fırat Can Ballıktaş ise şu açıklamalarda bulundu: Öz İplik İş Genel Merkez Gençlik Komitemiz, Konfederasyonumuz içerisinde teşkilatlanmasını tamamlayan, üyelerini belirleyen, teknik altyapısı sağlam, profesyonel şekilde hazırlayan tek sendikadır. HAK-İŞ/Öz İplik İş çatısı altında gençlere yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştireceğiz.  Biz gençlerin bir araya gelmesini sağlayan, komitemizin kuruluşuna vermiş olduğu imkân ve gençlerin fikirlerine vermiş olduğu değerlerinden dolayı başta Sayın Genel Başkanımız Rafi AY olmak üzere yönetim kurulumuza teşekkür ederim.

HAK-İŞ Konfederasyonu Gençlik Komitesi Başkanı Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu ise Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in gençlik komitesi, komitenin üzerinde durduğu konular, genç çalışanlara bakış açısı, bağlı sendikalardaki gençlik komitesi yapılanmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR