(ETUC) İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleşti || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

(ETUC) İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleşti


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleşti


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu İcra Kurulu 09 Şubat 2021 tarihlerinde video konferans yöntemiyle gerçekleşti.  Toplantıya konfederasyonumuz Hak-İş’i temsilen Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Merita Yıldız ve ETUC Kadın komitesi ve konfederasyonumuz Hak-İş’i temsilen Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Fulya Pınar Özcan katıldı.

İcra Kurulu ilk olarak Genel sekreterin raporuyla başladı. Genel sekreter raporuna Ulusal gelişmelere ilişkin bilgi vererek başladı.

Genel sekreter Luca Vicentini raporunda ETUC Ara Dönem Konferansı, ETUC'un Geleceği ve Birliğine İlişkin Anket, Yeni Göç ve İltica Paktı üzerine ETUC Beyanı, AB-İngiltere Ticaret ve İşbirliği Anlaşması, COVID-19 acil durum önlemleri ve Kurtarma ve Dayanıklılık Planları, Kurtarma ve Dayanıklılık Tesisi Danışmanlıkları, Avrupa Sosyal Haklar Sütunu ve Porto Zirvesi'nin uygulanmasına yönelik Eylem Planı, Avrupa'nın Geleceği Konferansı hakkında güncelleme, Avrupa Demokrasi Eylem Planı, AB'de yeterli asgari ücrete ilişkin Direktif girişimleri, İnsan hakları durum tespiti ve sürdürülebilir kurumsal şirketlere ilişkin dosyadaki mevcut durum, Avrupa Yeşil Anlaşması ile ilgili son gelişmeler: "yeni AB Uyumu, ITC - ILO Projesi: Kuşaklar Arası Ortaklık Yoluyla Birlik Gücü İnşa Etmek, ETUC üst düzey gençlik ve iyileşme konferansı, Yeni bir sosyo-ekolojik sözleşmeye doğru ETUI / ETUC Konferansı ve Myanmar’da gerçekleştirilen darbeye ilişkin ETUC açıklamasıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantı da daha sonra Avrupa Sendika Enstitüsü Genel Kurulu gerçekleştirilerek 2021 yılı eğitim planı görüşülerek onaylandı.

Öğleden sonraki bölümde ise dayanıklılık tesisi ve toplumun İyileştirilmesi dokumanı, Sosyal ortaklarla gerçekleştirilen görüşmeler, işçilerin işyerlerinde asbest gibi kimyasal ajanlara maruz kalma ile ilgili risklerden korunması, AB-Çin Kapsamlı Yatırım Anlaşmasına ilişkin ETUC Beyanı, platform çalışanlarının çalışma koşulları konuları görüşüldü.

Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Fulya Pınar Özcan ETUC kadın komitesi adına Avrupa’nın geri kazanılması, insanların yeniden iyileşmesine yönelik ilk adım ve dayanıklılığın sağlanmasına ilişkin AB tarafından tesis edilen fonlara ilişkin söz aldı.

Konuşmasında ETUC kadın komitesi olarak, COVID-19 sürecinde kadınların gelir kaybı, ücretsiz bakım ve ev işlerinin yükünün olağanüstü derece de arttığını,  kadınların COVID-19'un ekonomik ve sosyal yan etkilerinin yükünü de taşıdığını söyledi. Covid 19’un, özellikle kadınlar için büyük iş kayıplarına, ekonomilerin küçülmesine ve geçim kaynaklarının kaybına neden olduğunu belirten Özcan, Ekonomik güvensizlik sadece bugün için iş ve gelir kaybı değildir. Önümüzdeki yıllarda kadınların ve kızların hayatları üzerinde kartopu etkisi yaratacaktır dedi.

Ulusal planlarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin nasıl ele alınacağına dair daha ayrıntılı açıklama ve tavsiye vermenin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına atıfta bulunmaya ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirten Özcan, Etkili ve kapsamlı bir cinsiyet eşitliği stratejisine yatırım yapmak, makroekonomik kazanımları olan stratejik bir yatırımdır dedi

Toplantı tüm gündem maddelerinin onaylanmasının ardından sona erdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR