DURAK TEKSTİL İŞİLERİ İLE DAYANIŞMA TOPLANTISINDA BULUŞTUK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

DURAK TEKSTİL İŞİLERİ İLE DAYANIŞMA TOPLANTISINDA BULUŞTUK


Fabrika Önünde Haklarına Sahip Çıkan Durak Tekstil İşçileri ile Birlik ve Dayanışma Toplantısında Buluştuk


Sendikamız Öz İplik İş tarafından Bursa’da faaliyet gösteren Durak Tekstil işçileri için Birlik ve Dayanışma Toplantısı gerçekleştirildi.

16 Nisan 2024 tarihinde Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu, Örgütlenme Uzmanımız Serkan Açıcı,  Birleşik Metal-İş, Eğitim-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası Bursa Şubelerinden yöneticiler, Barutçu Tekstil direnişçileri, demokratik kitle örgütleri ile Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği ( UİD-DER)  işçileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, Durak Tekstil’de sendikalaşmak isteyen ve akabinde sendikalaşma özgürlükleri engellenen, işten çıkarılan  ve fabrika önünde direnişe geçen Durak Tekstil işçileri için hazırlanan video gösterimi yapıldı.

Toplantıda Örgütlenme Uzmanımız Serkan Açıcı bir konuşma yaptı. Açıcı, son on yılda işçilerin kazanımlarının asgari kazanımlar olduğunu fakat yine de mücadelenin bu kazanımlarla büyüdüğünü ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Kanun yapıcılara sesleniyorum; işçiler anayasal haklarını kullandıkları için işten çıkartılıyorlar. Kimsenin gazını almak için kanun yapmayın. Bizler işçilerin haklarına erişmesini istiyoruz.”

Toplantıda Durak Tekstil direnişçilerinden Onur Canpolat da bir konuşma yaptı. Sendikalaşmanın yasal bir hak olduğunu ve tüm işçileri sendikaya üye olmaya davet ettiğini belirtti. İşverenlerin ilk başta fabrikada işçilerin sendikalı çalışmasını kabullenemediğini ancak zamanla bu problemleri aşarak direnen işçilerin kazançlı çıktığını, Durak Tekstil işçilerinin de bu süreçten kazanımla çıkacağının altını çizdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR