BİLSAR TEKSTİL EMEKÇİLERİ İÇİN BASINA AÇIKLAMALARDA BULUNDUK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

BİLSAR TEKSTİL EMEKÇİLERİ İÇİN BASINA AÇIKLAMALARDA BULUNDUK


Çorum Bilsar Tekstil İşçilerinin Sendikal Mücadelesi İle İlgili Açıklamalarda Bulunduk


Çorum’da faaliyet gösteren Bilsar Tekstil San.ve Tic. A.Ş. çalışanlarının sendikal mücadelesi ve Bilsar Tekstil işvereninin sendika karşıtı tutumu dolayısıyla Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır  fabrika önünde basına açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Samet Ceylan, çevre illerden gelen Öz İplik İş teşkilatı, hukukçu ve uzmanlarımız, işten çıkarılan Bilsar emekçileri ile çok sayıda basın mensubu katıldığı etkinlikte Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır  şu açıklamalarda bulundu:

“Sendikaya üye olan işçiler işten çıkarıldı”

Çorum’da faaliyet gösteren  Bilsar Tekstil San.ve Tic. A.Ş. çalışanları bir süre önce sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır. İşçilerin sendikamıza üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendikaya üye olan 28 işçi arkadaşlarımız işten çıkarılmıştır.

“Sendika Anayasa Haktır”

Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Bilsar Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş. Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğü ihlal ediyor.

“Bilsar Tekstil Yetkilileri Suç İşliyor”

Bilsar Tekstil San. ve Dış. Tic. A.Ş. yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.

“İşçilere Sendikal Kıyım Yapılıyor”

Bilsar Tekstil dünyaca ünlü markalara üretim yapıyor. Fabrikada işçilere sendikal kıyım yapıyor. Baskılar son bulsun, işçilerin sendika isteği bir an evvel duyulsun ve anlaşılsın! Çalışanların sendika sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın.

“İşçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz”

Biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyor, zor günlerden geçtiğimiz ekonomik koşullarında işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz.

“Bizim Mücadelemiz Hak Mücadelesi”

Bizim mücadelemiz sadece bir sendikal mücadele değil, hak mücadelesidir. Biz emeğin hakkını alması, işçinin de işverenin de kazandığı hakça bir düzenin işlemesine katkı vermeye çalışıyoruz.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR