AY, INDITEX KÜRESEL KOMİTE TOPLANTISINA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, INDITEX KÜRESEL KOMİTE TOPLANTISINA KATILDI



AY, INDITEX KÜRESEL KOMİTE TOPLANTISINA KATILDI

 
Inditex Küresel Komite Toplantısı Fas/Kazablanka’da Gerçekleşti
 
Inditex Küresel Komite Toplantısı, 3 Ekim 2023 tarihinde Fas’ın Kazablanka şehrinde gerçekleşti. 
 
Genel Başkanımız Rafi AY toplantıya Doğu Avrupa ve Türkiye bölgesini temsilen katıldı. Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan’ın Genel Başkanımıza eşlik ettiği toplantıya, IndustriAll Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektör direktörü Christina Hajagos ve Industriall bölge uzmanlarının yanı sıra Bangladeş, Tunus, Kamboçya, İspanya, Hindistan’dan küresel komite üyeleri katılım sağladı.
 
Küresel komite üyesi sendikalarla gerçekleştirilen toplantı öncesinde Inditex üretimi yapan ayakkabı fabrikası Best Invest’e ziyarete gidilerek Inditex sosyal sorumluluk bölüm yetkilileriyle bir toplantı gerçekleşti. Sosyal Diyaloğun öneminin vurgulandığı toplantıda iyi bir toplu iş sözleşmesi imzalamış bir işyeri olarak firmanın iyi uygulamalarına ilişkin bilgi verildi. Toplantı sonrasında fabrika çalışanları ziyaret edilerek çalışma şartları yerinde incelendi.
Öğleden sonra küresel komite üyeleri bir araya geldi.
 
Toplantıda öncelikler ve ihtiyaçlar ile her bir bölgedeki aktivite planına ilişkin durum gözden geçirildi ve 2024'ün aktivite planlarına ilişkin görüş ve öneriler alındı. Toplantıda 4 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Inditex temsilcilerinin katıldığı toplantıya hazırlık yapıldı.
 
Genel Başkanımız Rafi AY toplantıda söz alarak bölgeyi temsilen bölgedeki tüm sendikaların sürece dahil olması ve iş birliği içinde çalışmak için şeffaf bir süreç izlediğimizi ve koordinasyon komite üyesi olarak 2024 yılı planlarının uygulanması için de sürece dahil olarak küresel komite üyelerinin yönlendirilmesi konusunda da iletişim kanallarını aktif olarak kullanacağımızı belirtti.
 
Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ise her bir aktivite planı için Inditex tarafından talep edilen proje detayını hazırladığımızı ve oluşturulan 2024 yılı aktivitelerinin uygulanması için koordinasyonu sağlayacağımızı belirtti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR