AY, DUBLİN’DE ÇALIŞTAYA KATILDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, DUBLİN’DE ÇALIŞTAYA KATILDI


Adil Geçiş, Sendikal İş Birliği ve Şirket Politikaları Çalıştayı Dublin’de Gerçekleşti


Industriall Avrupa Federasyonu tarafından Hybrid olarak Dublin’de “Endüstri Politikaları Komitesi ve Adil Geçiş, Sendikal İş Birliği ve Şirket Politikaları Çalıştayı” düzenlendi.

29-30 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşen çalıştaya, Genel Başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantının ilk gününde Enerji Fiyatları krizi ve Fit 55 olarak adlandırılan uyum paketi Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda Ukrayna'daki savaşın etkisi, toparlanma planları ve endüstriyel stratejiler konusunda mevcut durumun tartışıldığı toplantının ilk gününde katılımcılar ülkelerdeki durumları anlattı.

Toplantının ikinci günü Adil Geçiş, sendikal iş birliği ve Şirket Politikası Çalıştayı şeklinde gerçekleşti.

Adil geçiş konusunda Avrupa Birliğindeki durumun paylaşılmasının ardından İngiltere ve İrlanda sendikalar deneyimlerini aktardı.

Avrupa genelinde iş kalitesini adil bir şekilde değiştirmek ve savunmak üzerine inşa edilen Adil Geçiş Manifestosu konusunda ortak talepler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Industriall Avrupa kıdemli danışmanı Corinna Zierold mevcut çalışmaları anlatarak gelecek dönemde Industriall Avrupa olarak Türkiye’de adil geçiş yuvarlak masa toplantısı yapacaklarını söyledi.

Toplantıda Genel Başkanımız Rafi AY söz alarak ülkemizdeki ve sektördeki durumla ilgili bilgi verdi. Adil geçiş konusunun sendikamızın öncelikle konularından birisi olduğunu ve bu konuda sendika olarak sürdürülebilirlik biriminin Türkiye’de bir ilk olarak sendikamız tarafından oluşturulduğunu, iklim değişikliğine uyum projesinin T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulduğunu söyledi. Türkiye’deki sendikaların gündeminde öncelikli olarak ekonomik kriz ve yoksullukla mücadele olduğunu ve adil geçişin geri planda kaldığını ancak sendikamızın bu konuda önemli girişimleri gerçekleştirdiğini ve adımları attığını sözlerine ekledi.

Toplantı adil geçiş manifestonusun paylaşılmasıyla sona erdi. Dublin’de bulunduğu süre boyunca Genel Başkanımız Rafi AY, ikili görüşmelerde bulunarak Uluslararası iş birliklerinin gelişmesi için adımlar attı. Macaristan’da bulunan BDSZ ile yeni bir projeye başlayacak olan sendikamızın proje aktivitelerini de görüşme imkânı buldu.  

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR