AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI BRÜKSEL’DE GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI BRÜKSEL’DE GERÇEKLEŞTİ


Avrupa Kadın Lobisi Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldık


Avrupa Kadın Lobisi yönetim kurulu toplantısı 17-19 Şubat 2023 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşti. Toplantıya konfederasyonumuz Hak-İş’i ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nu (ETUC) temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Yönetim kurulu toplantıda 2022 için EWL finansmanı hakkında bilgilendirildi. EWL Saymanı, EWL'nin 2022’yi bütçe fazlası vererek yılı kapattığını ve 2023 için Avrupa komisyonu Operasyonel Hibesinin onaylandığını memnuniyetle paylaştı.

Toplantıda Cinsiyet Kimliği konusunda EWL pozisyonunun geliştirilmesi için sonraki adımlar tartışıldı. Kurul, Feminist Ekonomi Çalışma Grubu ve Siyasette Kadınlar Çalışma Grubu'nun Görev Tanımlarını Haziran 2023'teki Genel Kurul'a kadar uzatmayı kabul etti. Ek olarak, Haziran 2023’te (SRHR) Şartname ‘deki önerilerde yapılan değişiklikleri onayladı ve görev süresini Genel Kurul'a kadar uzattı. Aynı şekilde, CEEBBS Görev Gücü ile Akdeniz Görev Gücü'nü birleştirmeyi ve görev süresini Haziran 2023'teki Genel Kurul’a kadar bir Bölgesel Görev Gücü'ne uzatmayı kabul etti.

EWL yönetim Kurulu, Haziran 2023'te Genel Kurul'da oylama için sunulmak üzere "Tüzük İncelemesi Önerisini onayladı. Aynı şekilde, Tüzük Gözden Geçirme Komitesi yetkisinin Haziran 2024'teki Genel Kurul’a kadar uzatılmasını tavsiye etmeyi kabul etti.

Kurul üyeleri, “Politika, Savunuculuk ve Kampanyalar Planı”, “İletişim Planı”, “İçerme, Çeşitlilik ve Eşitlik Planı”, “Üyelik Katılım Planı” ve “Genç Kadın Katılım Planı” inceledi.

Toplantıda 10 ve 11 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan EWL Genel Kurulu'nun hazırlıkları görüşüldü.

Toplantıda gerçeklen grup çalışmalarında Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ETUC şiddet ve tacizin önlenmesi direktifine ilişkin taleplerini paylaştı.

Diğer konular gündem maddesinde söz alan Özcan Türkiye’de yaşanan depremin etkilerinden bahsederek, konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikaların gerçekleştirdiği yardımlardan ve kurtarma çalışmalarından bahsederek uluslararası dayanışma ve destek çağrısı yaptı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR