Sosyal Diyalog ve Eğitim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

SOSYAL DİYALOG VE EĞİTİM YOLUYLA KAYITLI İSTİHDAMIN DESTEKLENMESİ PROJESİ


Sendikamız ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında, İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulunun iştiraki ve Gap Güneydoğu Tekstil ile Güntaş Gündüzbey İplik Fabrikaları’nın katkılarıyla yürütülen bu projeyle Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdam ile mücadele edilmiş,
Kayıtlı tekstil işletmelerinde çalışan 300 kişi İş hukuku, Motivasyon ve iletişim, verimlilik ve kalite, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çevre bilinci oluşturma ve ilk yardım konularında bilgilendirilerek kapasitelerini arttırılmış, işyerlerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışanların kapasiteleri geliştirilmiş, kalite ve verimlilik sağlanarak işletmelerin rekabet güçleri arttırılmıştır.
Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe üretim planlama, model tasarımı koleksiyon ve numune hazırlama aşamasından üretim sonuna kadar mamulün her safhasında, üretime yönelik çalışabilecek 50 nitelikli  ara elaman yetiştirilmiştir.
Temel iş bilgisi ve becerilerini içeren teorik ve pratik eğitimleri alan 50 kişiye sendikamızın finansmanıyla işletmelerin işleyişine yönelik iş başı eğitimleri verilerek işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemen ihtiyacı karşılanmış, kayıtlı işyerlerinde istihdamları sağlanarak, kayıt dışı istihdamla mücadele edilmiştir.
Bu noktada, işgücü piyasasının analizinin yapılması amacıyla Malatya ili özelinde 422 haneye saha araştırılması ziyaretinde bulunulmuş ve sorunların temeli incelenmiştir.
Ekonominin kayıtlı kesimini güçlendirerek kayıtlı istihdamı teşvik eden projemiz, kayıtdışı istihdama yönelik önlemlerin artmasını da sağlayarak örgütlü olduğumu işyerlerine yönelik haksız rekabeti önlemiştir.
Aynı zamanda Türkiye’de örneği olmayan kısa film çekerek tüm kesimlerde farkındalık sağlamıştır.
Yine proje kapsamında oluşturulan www.kayitliistihdam.com web sitesi aracılığıyla proje faaliyetleri tüm Türkiye’ye yayılarak, proje web sitesine gelen ihbarların SGK Alo 170 hattına iletilmesi sağlanmıştır.
Sektörel Sosyal Diyalog Platformu kurularak kayıt dışılığı önlemek üzere işçi, işveren ve kamu kesimleri sorunun çözümüne yönelik ortak politikalar oluşturmuştur.
Yine bu projemizin ardından sendikamız kayıt dışılıkla mücadele etmeyi sürdürmüş beyaz bayrak projesini geliştirmiştir.
 


Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR