23. ITUC-AP KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

23. ITUC-AP KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


(ITUC-AP) Kadın Komitesi Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleşti


Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Asya Pasifik Bölgesi (ITUC-AP) Kadın Komitesi toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleşti.

27 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşen toplantıya konfederasyonumuz Hak-İş’i temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan katıldı.

Toplantıda gündemin onaylanmasının ardından ITUC-AP Kadın komitesi başkanlığı görevinden ayrılan Kazuyo Yamamoto yerine JTUC-RENGO konfederasyonunda Yoshiko Norimatsu’nun seçilmesiyle ilgili sonuçlar kabul edildi.

Görevinin onaylanmasıyla birlikte toplantıya Yoshiko Norimatsu başkanlık etti. Toplantı’da ITUC-AP Genel Sekreteri Shoya Yoshida ve ITUC Cinsiyet Eşitliği Direktörü Paola Simonetti ile soru cevaptan oluşan bir oturum gerçekleşti. Kadın erkek eşitliğine ilişkin birçok soruya yanıt veren Genel sekreter Yoshida ve Simonetti aynı zamanda kadın komitesinden gelen soruları da yanıtladı.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Pınar Özcan Adil geçiş sürecine kadınların katılımıyla ilgili panelistlerin görüşlerini sordu. Panelistler soruya özellikle karar alma süreçlerinde kadınları dahil ederek sürecin daha iyi yönetilebileceğini belirtti

Bir önceki toplantı tutanaklarının onaylanmasının ardından ITUC-AP Cinsiyet Eşitliği direktörü Anna Tuvera ITUC-AP Toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. ILO 190 sayılı sözleşmesinin kabul edilmesi, ITUC-AP/DGB BW ortaklığında yürütülen 'Güneydoğu Asya'daki sendikalarda kadın ve gençlik liderliği inşa etme’ projesi konusunda detaylı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda 20 farklı ülkeden katılımcılar cinsiyet eşitliğine ilişkin gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen toplantıya katılan Fulya Pınar Özcan HAK-İŞ konfederasyonunun ILO 190 sayılı sözleşmeye ilişkin taslak toplu iş sözleşme maddelerini hazırlayarak tüm üye sendikalara yaygınlaştırdığını, bu konuda Türkiye’deki çalışmalara öncülük ettiğini, aynı zamanda HAK-İŞ’in 8 Mart Dünya kadınlar günü vasıtasıyla çok önemli 8 farklı konuda çalıştay gerçekleştirerek gelecekte düzenlenecek eğitim ve faaliyetler için çok önemli çıktılar elde ettiğini, Mayıs sonunda ise Avrupa Sendikalar Konfederasyonu eğitim enstitüsü ile birlikte adil geçiş ve iklim değişikliğine ilişkin kadınların da sürece dahil olacağı eğitim programı düzenleneceğini kadın komite üyeleriyle paylaştı.

Toplantı ITUC Kadın komitesinin üyeliklerinin onaylanmasının ardından sona erdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR