12 AĞUSTOS DÜNYA GENÇLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

12 AĞUSTOS DÜNYA GENÇLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN


“Gençlerin Sendika, Hak, Emek Bilincini Geliştirmek ve Gençlerin Sesi Olabilmek İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”


Türkiye’nin ve dünyanın emek gücünde büyük payı olan gençlerimizin, 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü kutlu olsun.

Son açıklanan TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusunun %15,2’si gençlerden oluşmaktadır. Yine dünyadaki genç nüfus oranı ise Türkiye ortalaması ile çok yakındır. Burada oransal olarak paylaşılan veri 15-24 yaş arasını kapsamaktadır. İstihdama doğrudan katılabilecek 18-35 yaş arasındaki genç nüfus oranı ise “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi”ne göre %30’dan daha da fazladır. Gençler Türkiye nüfusunda büyük bir öneme sahiptir. Fakat ülkemizde ve dünyada son dönemde genç nüfusun istihdama katılım oranı gittikçe düşmektedir. Gençler istihdama katılabilse dahi kısa süreli olarak çalışmaktadır. Bu sebepten gençlerde işsizlik küresel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Gençler, eğitim hayatları sonrasında iş gücü piyasasına geçişte önemli birtakım sorunlarla karşılaşmaktadır. Uzun süre işsiz dönem geçirmeleri, kısmi zamanlı işlerde çalışmaları, geçici ve düşük seviyeli ücretlere tabi tutulmaları bu sorunların başında gelmektedir.

Birkaç farklı etkenin birleşmesi sonucu gençlerdeki işsizlik oranları, yetişkinlerdekinin genellikle iki katıdır. Bu zorluklar eğitimle, istihdamla ve genel olarak okuldan işe geçiş politikalarıyla ve farklı paydaşlar arasında iş birliği ve koordinasyon yoksunluğuyla bağlantılıdır. Bu sebeple eğitim, istihdam ve okuldan işe geçiş süreçlerini ve politikalarını daha iyi koordine etmek ve ilgili tüm paydaşlar (kamu kuruluşları, üniversiteler, sendikalar, STÖ’ler, yerel yetkililer ve özel firmalar) arasındaki iş birliğinin sağlanması önem arz etmektedir.

Biz Öz İplik İş Sendikası Gençlik Komitesi olarak;

Gençlerin istihdam ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunlara çözümler üretebilmek, onlara daha iyi çalışma hayatı sunabilmek, gençlerin sendika, hak, emek  bilincini geliştirmek ve gençlerin sesi olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle de gençlerimizin 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü’nü kutluyoruz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR